Hematuria

Afla rapid daca este cazul sa faci o vizita la Centrul de urologie laser „Urolaser”, pentru un control amanuntit cu privire la o eventuala suferinta la prostata.

Hematuria sau urinarea cu sange, este definita de prezenta hematiilor in urina. Poate fi macroscopica (cand este evidenta la inspectia urinii) cu sau fara cheaguri de sange sau microscopica – atunci cand este decelata de catre laborator.

 

Un vechi dicton urologic spune ca “hematuria se investigheaza nu se trateaza”. Cele mai frecvente cauze ale hematuriei sunt infectiile urinare, litiaza urinara si tumorile tractului urinar.

 

Poate cea mai periculoasa ipostaza este aceea cand hematuria apare fara nici un alt simptom urinar – hematuria nedureroasa. Insoteste intotdeauna tumorile vezicale si poate sa dispara fara nici un tratament. Din pacate se intampla de multe ori ca pacientii sa treaca cu vederea un prim episod de hematurie, tratand-ul cu un antibiotic si punand-ul pe seama unei infectii. Se intarzie astfel un diagnostic precoce al unei boli cu evolutie mult mai grava.

 

Sfatul nostru este de a consulta un medic specialist atunci cand apare hematuria, chiar si microscopica.

Contacteaza-ne acum
(0256) 488 466

Ne pasa si ne preocupa starea sanatatii tale