Informatii proceduri Urolaser

Afla rapid daca este cazul sa faci o vizita la Centrul de urologie laser „Urolaser”, pentru un control amanuntit cu privire la o eventuala suferinta la prostata.

Cresterea in volum a prostatei se face sub influenta hormonilor masculini, respectiv a testosteronului. In stabilirea simptomelor bolii un rol important il au si fibrele musculare netede ce fac parte din structura acestei glande. Tonusul acestor fibre creste ceea ce determina un obstacol suplimentar in evacuarea urinii.

Cancerul vezical este cel mai frecvent intalnit cancer al tractului urogenital. Tumorile vezicale reprezinta 7% dintre cazurile noi de cancer ale barbatilor si 2% dintre cazurile noi de cancer ale femeilor. In momentul diagnosticului cca 75% dintre tumori sunt localizate la vezica, restul fiind invazive.

Numeroase studii clinice au demonstrat superioritatea HoLEP fata de alte metode de chirurgie a prostatei cum ar fi (TURP) sau adenomectomia deschisa. Complicatiile, sangerarea sau sindromul TUR sunt aproape inexistente iar sonda urinara se suprima in ziua urmatoare, pacientul reluandu-si mictiunile fiziologice.

Stricturile uretrale sunt ingustari cicatriciale ale lumenului uretral ce pot apare dupa interventii chirurgicale, dupa inflamatii sau infectii ale uretrei sau dupa traumatisme. Indiferent de cauza pentru care au aparut, stricturile pot fi tratate cu succes cu ajutorul laserului Holmium Versapulse PowerSuite.

Hematuria sau urinarea cu sange, este definita de prezenta hematiilor in urina. Poate fi macroscopica cu sau fara cheaguri de sange sau microscopica. Un vechi dicton urologic spune ca “hematuria se investigheaza nu se trateaza”. Cele mai frecvente cauze ale hematuriei sunt infectiile urinare, litiaza urinara si tumorile tractului urinar.

Calculii urinari sunt ca si frecventa a treia cea mai intalnita boala a tractului urinar dupa infectiile urinare si bolile prostatei. Cauzele formarii acestora in sistemul urinar sunt diferite pentru cei care se formeaza in rinichi (aparatul urinar superior) fata de calculii care se formeaza in vezica (aparatul urinar inferior).

Laserul Versapulse Holmium pe care il folosim (HoYAG – holmium, yttrium, aluminium, garnet) este un laser de stare solida care emite o lumina cu lungimea de unda de 2150 nm. Avantajul acesteia consta in faptul ca este absorbita rapid si intr-o proportie foarte mare de apa si de lichidul intracelular ceea ce inseamna ca o cantitate mare de energie penetreaza tesutul prostatic pe o distanta de 0.4 mm.

Ce inseamna HoLEP?

Folosirea energiei laser pentru a indeparta tesulul adenomatos

Cat dureaza procedeul?

Intre 45 de minute si o ora si jumatate

Afecteaza viata sexuala?

Acest tip de procedeu nu afecteaza in nici un fel potenta

Contacteaza-ne acum
(0256) 488 466

Ne pasa si ne preocupa starea sanatatii tale