Urolaser Timisoara

Cel mai modern centru de urologie laser din vestul Romaniei

Misiunea noastra este aceea de a crea un centru de referinta nu doar regional ci si national pentru tratamentul minim invaziv al adenomului de prostata, a litiazei urinare simple sau complexe, a tumorilor vezicale sau a stricturilor uretrale.

Suntem primul centru de urologie din Romania ce isi propune sa foloseasca si sa dezvolte cu precadere tehnologia laser (Holmium YAG) pentru tratamentul afectiunilor specifice. Misiunea noastra este aceea de a crea un centru de referinta nu doar national ci si regional pentru tratamentul minim invaziv al adenomului de prostata, a litiazei urinare simple sau complexe, a tumorilor vezicale superficiale sau a stricturilor uretrale.

 

Credem cu tarie ca folosirea laserului in urologie este:
• mai sigur
• mai bine
• mai repede

Clinica cu profil de urologie, andrologie, infertilitate masculina, sexologie, unde puteti beneficia de servicii medicale la standarde de inalta calitate, intr-un mediu institutional modern, functional si confortabil. Aici puteti sa va rezolvati multiple probleme de sanatate din domeniul specialitatilor amintite in siguranta si confort deosebit.

 

Daca veti alege clinica noastra pentru a va rezolva problemele de sanatate, va solicitam o comunicare deschisa cu personalul medical de la care veti primi informatii despre procedurile terapeutice care va privesc direct in termeni accesibili, pentru a va ajuta sa intelegeti necesitatea acestora si a consimti liber asupra efectuarii lor.

 

Noi va vom respecta viata privata, intimitatea si convingerile confesionale precum si confidentialitatea asupra informatiilor medicale ce privesc persoana dumneavoastra. Va asiguram ca vom folosi toate resursele noastre pentru a va ajuta sa va refaceti starea de sanatate in cel mai scurt timp posibil.

 

Te poti opera la prostata fara internare!
operatia laser pentru prostata

Vestea buna este ca exista o solutie simpla, o alternativa la interventii chirurgicale traditionale cu recuperare mai rapida si mai putine efecte secundare, care poate restabili fluxul de urina, urmand sa te intorci la activitatile normale in citeva zile.

 

Terapia cu laser Green Light este o optiune minim invaziva pentru tratamentul HBP (hipertrofia benigna de prostata), care combina eficienta procedurii chirurgicale traditionala cunoscuta sub numele de rezectie transuretrala a prostatei (TURP), dar cu mai putine efecte secundare, cateterism mai scurt, recuperare mai rapida si mai putin dureroasa.

Holmium foloseste energia laser pentru a elimina tesutul prostatei.
Terapia cu laser este de obicei o procedura in ambulatoriu, ceea ce inseamna ca va puteti intoarce acasa dupa citeva ore de la procedura si puteti reveni la activitatile normale, non-obositoare in termen de citeva zile. Green Light vaporizare cu laser pentru HBP poate fi considerat cel mai important avans chirurgical in tratamentul HBP pentru ultimele trei decenii.

 

Mecanismul de actiune a laserului Green Light este prin producerea de energie laser cu o lungime de unda de 532 de nanometri, care are o afinitate specifica pentru pigmentul hemoglobinei, o componentă din celulele rosii ale sangelui. Cand energia laser, interactionează cu tesutul, acesta este convertit la vapori si este apoi eliminat . In acelasi timp, vasele de sange ale prostatei sunt coagulate de laser din cauza afinitatii sale pentru hemoglobina astfel, practic eliminand toate sursele de sangerare ce permite pacientului sa mearga acasa in aceeasi zi cu interventia chirurgicala cu un cateter pentru un timp cat mai scurt de 1-2 zile.

 

Prin urmare, in conformitate cu literatura contemporana , terapia cu laser Green Light pentru a trata HBP este cea mai buna terapie in virtutea mai multor avantaje semnificative :

• abilitatea de a oferi terapie intr-un cadru de ingrijire ambulatorie fara a necesita spitalizare
• practic, fara varsare de sange, care este ideal pentru pacientii care au un risc ridicat sau pe tratament antiplachetar sau anticoagulant
• ameliorare rapida a simptomelor
• recuperare rapida, revenirea rapida la activitatile normale
• timp cateterism la fel de scurt ca 24-28 ore
• eficacitate dovedit clinic prin literatura
• lipsa de asociere cu impotenta sau incontinenta

Cancerul vezical este cel mai frecvent intalnit cancer al tractului urogenital. Tumorile vezicale reprezinta 7% dintre cazurile noi de cancer ale barbatilor si 2% dintre cazurile noi de cancer ale femeilor. In momentul diagnosticului cca 75% dintre tumori sunt localizate la vezica, restul fiind invazive.

Stricturile uretrale sunt ingustari cicatriciale ale lumenului uretral ce pot apare dupa interventii chirurgicale, dupa inflamatii sau infectii ale uretrei sau dupa traumatisme. Indiferent de cauza pentru care au aparut, stricturile pot fi tratate cu succes cu ajutorul laserului Holmium Versapulse PowerSuite.

Calculii urinari sunt ca si frecventa a treia cea mai intalnita boala a tractului urinar dupa infectiile urinare si bolile prostatei. Cauzele formarii acestora in sistemul urinar sunt diferite pentru cei care se formeaza in rinichi (aparatul urinar superior) fata de calculii care se formeaza in vezica (aparatul urinar inferior).

Contacteaza-ne acum
(0256) 488 466

Ne pasa si ne preocupa starea sanatatii tale