Terapia tumorilor vezicale

Afla rapid daca este cazul sa faci o vizita la Centrul de urologie laser „Urolaser”, pentru un control amanuntit cu privire la o eventuala suferinta la prostata.

Cancerul vezical este cel mai frecvent intalnit cancer al tractului urogenital. Tumorile vezicale reprezinta 7% dintre cazurile noi de cancer ale barbatilor si 2% dintre cazurile noi de cancer ale femeilor. In momentul diagnosticului cca 75% dintre tumori sunt localizate la vezica, restul fiind invazive cu metastaze limfatice regionale sau la distanta.

 

Dintre factorii de risc merita amintiti fumatul – responsabil de pana la 50% dintre cazuri, si expunerea ocupationala respectiv in industria colorantilor si cea a prelucrarii pieilor – 15-35% dintre cazuri.

 

Un criteriu foarte important in stabilirea prognosticului bolii si in decizia terapeutica este stadializarea tumorii. In functie de penetrarea peretelui vezical, tumorile se impart in superficiale si invazive. Tratamentul chirurgical al tumorilor vezicale superficiale  (Ta-T2a) este endoscopic si in mod traditional se face prin rezectia transuretrala (TUR).

 

Puterea de taiere si coagularea superioara a laserului Holmium face ca acesta sa reprezinte o metoda mult mai eficienta in tratamentul tumorilor vezicale.

Contacteaza-ne acum
(0256) 488 466

Ne pasa si ne preocupa starea sanatatii tale